Specialista na posilovací
stroje a trenažery

Spolehlivý a specializovaný fitness shop
Jedinečná databáze fitness center a trenérů

Nákupní košík 0

menu

Mezi ostatní proteiny patří hovězí, vaječný, sójový a některé další proteiny.

Sójový protein Vse vyrábí ze sójové mouky. Jedná se o protein s vysokým podílem bílkovin bez tuku a cholesterolu, ale i působením látek na imunitu, regeneraci a prevenci před civilizačními onemocněními. Má vysoký obsah BCAA, glutaminu a argininu. 

Hovězí protein patří mezi ten nejkvalitnější zdroj proteinů. Ještě kvalitnější však tento protein je, je-li enzymaticky hydrolyzovaný, čili předtrávený, neboť hydrolýzou se velmi zkracuje čas potřebný pro natrávení proteinu a jeho úkol je tak plněn takřka bez jakéhokoliv časového prodlení.

Vaječný protein pochází buď z bílku (albumin), nebo ze žloutku. K některým proteinům se přidává vaječný albumin, aby se v nich zvýšil obsah aminokyselin. Albumin je zvláště bohatý na větvené aminokyseliny (BCAA) a obsahuje 80-90 % bílkovin. Vaječné bílkoviny jsou poměrně chudé na tuk, i když do vaječné bílkoviny přechází veškerý tuk z vejce. Vaječný protein se vstřebává pomaleji než syrovátka ale rychleji než kasein. Proto se může brát kdykoliv v průběhu dne včetně období po tréninku. 

Výrobci